2021. január 22., péntek

GYIK

Bővebben:

Regisztrációs forrás: elsődleges azonosítási rendszer, mint pl a tanulmányi rendszer. Ez esetben keresse fel https://www.eduid.u-szeged.hu/reg/hu/elfelejtett_jelszo oldalt, majd ott azt a regisztrációs forrást, amelyből regisztrált az eduID szolgáltatásba. A forrásrendszerbe történő bejelentkezés után (amennyiben az sikeres volt) az Új eduID-jelszó beállítása űrlap első sorában megtalálja a felhasználónevét.

Bővebben:

Ha megadom a felhasználónevet és a jelszót, a következő hibaüzenetek egyikét kapom a szolgáltatástól:

"A azonosító szerverzeted nem adja ki szükséges adatokat (attribútumokat). Szólj a rendszergazdának!"
"E-mail address is missing. Please contact your site administrator!"
"eduPersonPrincipalName és displayName attribútumok kötelezőek ennél az SP-nél. Vegye fel a kapcsolatot az Azonosító Intézetének adminisztrátorával."

 

Az eduID-azonosítást használó szolgáltatások (SP-k) mindegyike kérhet az azonosító rendszertól (IdP) az alkalmazás működéséhez elengedhetetlen, ún. megkövetelt attribútumokat. Ha egy ilyen attribútumot nem kap meg, akkor az SP-nek kötelező a felhasználónak hibaüzenetet adnia.

Ha az SZTE-s eduID-rendszerbe online módon regisztráltunk, ilyesmi akkor fordulhat elő, ha a forrásrendszerben nem szerepel ennél az ún. megkövetelt attribútumnál érték. A forrásrendszerben (azaz ahonnét regisztráltunk az eduID-be) kell megadni a hiányzó attribútum (például e-mail cím) értékét, és utána adatfrissítést kell végeznünk az SZTE eduID-rendszerében. Ha ott látjuk az attribútum értékét, akkor újra megpróbálhatunk kapcsolódni az igénybe venni kívánt szolgáltatáshoz.

Offline regisztráció esetén a megkövetelt attribútumok mindegyike kötelezően megadandó mezőként szerepel az igénylőlapon.

Az egyes szolgáltatások által megkövetelt, forrásrendszerekből származó vagy offline regisztrációkor megadandó attribútumok:

Filesender: megjelenítendő név, e-mail cím

MTMT SP: -

NIIF Tape Archiver: e-mail cím

NIIF kollaborációs portál: e-mail cím

SP center: megjelenítendő név

Videotorium: -

 

 

Bővebben:

Az SZTE-n üzemel több nagy, meghatározott célt szolgáló infotmatikai rendszer (például Egységes Tanulmányi Rendszer, Könyvtári Rendszer, bérrendszer), de ezek egyike sem tartalmazza az összes olyan felhasználót, akiket érdekelhetnek az eduID-azonosítással igénybe vehető szolgáltatások.