2021. január 22., péntek

Online regisztráció

Ha Ön az SZTE Tanulmányi Rendszeréhez (Neptun, korábban ETR)  vagy a Klebelsberg Könyvtár Corvina Integrált Könyvtári Rendszeréhez (Corvina) rendelkezik hozzáféréssel, akkor kényelmesen, online módon tud regisztrálni az eduID-rendszerbe.

A lentebbi linkek egyikén azonosítania kell magát az adott forrásrendszerben az oda érvényes azonosítóval és jelszóval. Ha ez sikeres, akkor kap egy egyetemi szinten egyedi, névre alapozott felhasználónevet (ez gyakori nevű emberek esetén sorszámot is tartalmazhat), meg kell adnia egy jelszót, amivel igénybe tudja majd venni az eduID-azonosítást használó szolgáltatásokat, valamint el kell fogadnia az eduID-rendszer felhasználási feltételeit.

Ennek megtörténtekor a forrásrendszerből automatikusan átkerülnek a különböző eduID-szolgáltatások eléréséhez szükséges adatai (attribútumok). A többszörös regisztráció elkerülése végett természetes azonosító adatokat is átvesz Önről az eduID a forrásadatbázisból, azonban ezeket nem adja tovább a szolgáltatóknak, ilyen adatok nem kerülnek ki az egyetemi eduID-rendszerből.

Az adatainak a későbbi frissítése automatikusan történik a forrásrendszerből, és mindaddig érvényes marad az eduID-regisztrációja, amíg a forrásadatbázis valamilyen jogviszonyt igazol.

Hallgatóknak, oktatóknak, az oktatással kapcsolatos adminisztratív feladatokat ellátó nem oktató dolgozóknak a Tanulmányi Rendszeren keresztüli regisztrációt javasoljuk. A Tanulmányi Rendszer student (hallgató), faculty (oktató), staff (dolgozó) és alum (öregdiák) jogviszony(oka)t igazolhat.

 Regisztráció a Tanulmányi Rendszerből

Azon egyetemi dolgozók, akik nincsenek a Tanulmányi Rendszerben, de tagjai a Klebelsberg Könyvtárnak, illetve a Könyvtár más, külső (nem egyetemi dolgozó és nem egyetemi hallgató) beiratkozottjai a Corvina rendszeren keresztül tudnak regisztrálni: A Corvina ennek megfelelően staff (dolgozó) és library-walk-in (könyvtártag) jogviszony(oka)t igazolhat a felhasználóról.

 Regisztráció a Klebelsberg Könyvtárból

Azon egyetemi dolgozók, akik nincsenek a Tanulmányi Rendszerben, és a Klebelsberg Könyvtárnak sem tagjai, az Egyetemi Számítóközpont Help Desk szolgálatának segítségével, offline regisztrációval kerülhetnek be az eduID-be. Lásd: Offline regisztráció